Permanente make-up veel gestelde vragen

Lijkt het op tatoeëren?
PMU lijkt inderdaad op tatoeëren. Echter een tatoeage gaat nog een laag dieper. De laag onder de lederhuid heet het onderhuidbindweefsel. De kleurstoffen worden ingekapseld en de tatoeage zal altijd in deze laag blijven zitten.

Welke behandeling wordt het meest gedaan?
De meest gevraagde behandelingen hebben betrekking op de wenkbrauwen. De functie van de wenkbrauwen is om de gezichtsuitdrukking kracht bij te zetten. Wanneer er geen wenkbrauwen zijn, is een gezicht uitdrukkingsloos. Denk aan verbaasd kijken, bedenkelijk kijken, fronsen, boos kijken. Omdat veel vrouwen te veel hebben geëpileerd of boven hun wenkbrauwen haartjes hebben weggehaald, of omdat de wenkbrauwen gewoon dunner worden, is dit een veel gevraagde behandeling.

Hoe wordt permanent make-up aangebracht?
PMU wordt aangebracht met een apparaat met heel dunne naaldjes. Er zijn verschillende soorten naalden. Met elke naald zijn er verschillende technieken mogelijk. Er zijn naalden waarmee je een scherpe lijn kunt tekenen of naalden waarmee je kunt schaduwen. Ook is er een hairstroke methode mogelijk, waarmee haartjes worden getekend.

Voor wie is permanent make-up geschikt?
In principe is PMU voor iedereen geschikt. Zowel voor jong als oud. Voor mensen met alopecia ( kaalheid ), maar ook bijv. voor een chemokuur. Vooral voor deze mensen is PMU een ware uitkomst.

Na hoeveel behandelingen is het resultaat goed?
Na gemiddeld 2 a 3 behandelingen is het resultaat mooi. Na de behandeling is de pigmentatie altijd wat donkerder. Na 5 dagen zal de kleur vervagen. 4 weken na de eerste behandeling volgt een tweede behandeling. In deze behandeling wordt de PMU geperfectioneerd. 3 maanden na de eerste pigmentatie komt er nog een algehele check up, waarbij eventuele correcties nog mogelijk zijn.

Hoe ziet de nabehandeling eruit?
Na het aanbrengen van PMU krijgt men een nabehandelingproduct mee naar huis. Dit zal de huid verzachten en sneller doen genezen. Probeer in de eerste week na de pigmentatie niet te krabben of te pulken. Ook is het aan te raden 1 week na behandeling niet te zonnen.

Hoe lang houdt permanent make-up?
Wanneer u PMU geheel laat vervagen zal het effect na gemiddeld 6 jaar verdwenen zijn. Blonde wenkbrauwen die mooi luchtig ingebracht zijn, zullen na 2 jaar verdwenen zijn. Een eyeliner daarentegen kan na 8 jaar pas verdwenen zijn.

Kan er ook een eyeliner gezet worden op een verslapt bovenooglid?
Ja, de huid wordt gespannen en met het naaldje kan een heel dun mooi strak lijntje worden gemaakt. De strakke lijn zal uw ogen jonger doen lijken!

Kan permanent make-up voor of na een ooglidcorrectie?
In beide gevallen is dit goed mogelijk. Ook na een ooglidcorrectie kan de bestaande eyeliner weer gecorrigeerd worden.

Kan er een ontsteking ontstaan na permanent make-up?
U kunt er van uitgaan dat u in mijn praktijk hygiënisch behandeld wordt. Mijn praktijk is GGD goedgekeurd en er worden bij iedere behandeling nieuwe steriele naalden gebruikt. Door mijn grote ervaring krijgt u over het algemeen geen ontstekingen na de behandeling. In sommige gevallen kan de huid gevoelig worden en kan wat opzwellen. Dit is meestal na een paar dagen verdwenen.

Wij zijn werkzaam in de wijde omgeving van Heesch, Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven, Tilburg, Uden, Oss.

Terug naar permanente make-up